Key keg

Eenmalig fust voor events en horeca locaties

Event organisatoren, beverage-cateraars en venues  willen vanwege hun benodigde uitgiftecapaciteit dranken snel, efficiënt en op een wettelijk verantwoorde manier kunnen tappen. Dat kan perfect met het KeyKeg-systeem. KeyKegs zijn licht, handzaam en nemen veel minder ruimte in beslag tijdens transport en opslag. Daarbij zijn de lichtgewicht fusten na gebruik op locatie te recyclen, waardoor de arbeidsintensieve, complexe en kostbare retourstroom van stalen fusten vervalt. Dit bespaart veel tijd en geld. Eenmalige fusten zijn sterk in opkomst in de drankensector. Wodka-Energie drink, Gin-Tonic of Cola-Rum.  Wij mixen het voor u, volgens uw recept, naar wens met uw drankmerk.

De Key keg is verkrijgbaar in 3 inhoudsmaten; 10, 20 en 30 liter. De kegs hebben een binnenzak waardoor het mogelijk is met perslucht te tappen, zonder dat het product in aanraking komt met zuurstof. Hierdoor is een langere houdbaarheid gewaarborgd. De afsluiting is dermate goed, dat ook bij koolzuurhoudende dranken de kwaliteit goed behouden blijft.

Logistiek

Door het unieke ontwerp zijn KeyKegs zeer compact en licht. Werken met het KeyKeg-systeem is nog makkelijker door de praktische handgreep. Het uitgekiende formaat vraagt beduidend minder opslagruimte dan stalen fusten. Ook de beladingsgraad voor KeyKegs is 25 tot 30 procent hoger dan bij conventionele fusten. U vervoert dus meer producten met dezelfde voertuigcapaciteit. Dat is efficiënter, goedkoper en duurzamer. Daarnaast vervalt ook de dure retourstroom, inclusief de complexe statiegeldadministratie. De totale besparingen op transport kunnen oplopen tot wel 65 procent.

Veiligheid

Tijdens transport en opslag zijn KeyKegs bestand tegen hoge drukken. De Double Wall technologie van de KeyKeg beschermt dranken effectief tegen externe invloeden. KeyKegs voldoen aan alle veiligheidseisen en zijn zo ontworpen dat ze een val van anderhalve meter onbeschadigd doorstaan. Iedere KeyKeg-koppeling is uitgerust met een speciaal ontworpen veiligheidsklep die te hoge drukken tijdens het tappen voorkomt. Het KeyKeg-systeem is ook geschikt voor tappen met lucht via een eenvoudige luchtcompressor. Dure drijfgassen, zoals koolzuurgas, stikstofgas of gemengde gassen zijn niet langer nodig. Dat is een extra argument om te werken met KeyKegs.

Duurzaamheid centraal

Minder uitstoot
Het KeyKeg-systeem houdt maximaal rekening met de omgeving waarin wij en onze klanten leven. De lichtgewicht KeyKegs zijn recyclebaar. Alle grondstoffen zijn in een aantal stappen te scheiden en weer te gebruiken voor nieuwe KeyKegs. Nu al zijn belangrijke delen van KeyKegs gemaakt van 100 procent recycled kunststof. We werken aan een wereldwijd gesloten cradle-to-cradle proces waarbij lege KeyKegs de grondstof voor nieuwe lichtgewicht fusten zijn. De milieuvoordelen gaan echter verder. Door het compacte ontwerp is de beladingsgraad voor KeyKegs 25 tot 30 procent hoger dan van stalen fusten. Extra voordeel is dat er minder vervoerbewegingen nodig zijn en de retourstroom compleet verdwijnt. Hierdoor kunnen besparingen op transport oplopen tot 65 procent. Dit vermindert ook de CO2-uitstoot aanzienlijk. Verder zijn er geen schadelijke chemicaliën nodig om stalen fusten intensief te reinigen. Tappen met lucht beperkt de uitstoot van CO2 nog verder. Zo sluit het KeyKeg-systeem naadloos aan bij de duurzaamheidsdoelstellingen van bedrijven, maar dan wel tegen lagere kosten en zonder concessies aan de productkwaliteit

Tevreden klanten

Festivalorganisatoren, cateraars, horecaondernemers en distributeurs van Spirit Brands reageren enthousiast op het KeyKeg-systeem. Naast optimale kwaliteit en houdbaarheid zijn er nog vele andere voordelen. De dranken zijn na aanslaan veel langer houdbaar. We kunnen klanten veel meer keuzeopties op tap aanbieden. Er kan ingespeeld worden op populaire trends zoals bijvoorbeeld een actuele cocktail. Indien er sprake is van een merk of sponsordeal, kunnen we de gewenste merken volgens uw voorgestelde recept mixen.

De voordelen op een rij:

 • Maximale kwaliteit en lange houdbaarheid
 • Snelle serveer mogelijkheid, meer efficiëntie op de werkvloer
 • Werken volgens wet- en regelgeving betreffende aanwezigheid zwak alcoholische dranken op evenementen
 • Kosten besparend, scherpe literprijs, geen productverlies
 • Tappen met lucht, geen koolzuur noodzakelijk
 • Toepasbaar op elk systeem tapinstallatie
 • Losse dispencers beschikbaar
 • Efficiënt transport en opslag
 • Geen kostbare retourstroom
 • Adequaat inspelen op trends
 • Klanten beter bedienen met diversiteit aan mixen en cocktails
 • Perfect geschikt voor koolzuurhoudende dranken
 • Extra omzetkansen
 • Tevreden klanten
 • Recyclebaar, minder milieubelastend werken
 • Eigen branding in huisstijl mogelijk